July 19, 2018

Religionssaker - Tenk på morgendagens utfordringer - Norwegian

Religionssaker - Tenk på morgendagens utfordringer

Nøkkelpåstander om Gurmat om bærekraftig utvikling, presentert i februar 2015 i Berlin under dialogserien Religion-saker - Rethinking utfordringene i morgen av Forbundsdepartementet for økonomisk samarbeid og utvikling, BMZ.

Uten åndelig visdom er vellykket utvikling umulig. God utvikling er som god medisin: det har ingen bivirkninger.
Dharam Singh Nihang Singh

Sannhet:
Våre handlinger må samsvare med våre ord. Ærlighet og oppriktighet er forutsetninger for fred, rettferdighet, solidaritet og god regjering.

Holisme:
Sann religion er helhetlig og formet av uselvisk hengivenhet. Det er forpliktet til verdensomspennende velferd på lang sikt og er heller ikke gruppeledende eller interessert.

Dialog:
Religiens visdom er et tilbud til andre. Som religionsfolk bør vi aldri pålegge våre overbevisninger på andre gjennom misjonær iver, enten direkte eller gjennom subtile overtalelser.

Utvikling:
Vellykket utvikling er beskjeden i sin tilnærming og styres av den ydmyke innsikt at vi er alle gjester på jorden. Det fokuserer på nødvendigheter, foregår i harmoni med naturen, og er alltid oppmerksom på den endelige kapasiteten til mennesker og selve jorden. Utviklingsaktivitet er retrograd når den fører til overkompleksitet, forårsaker problemer i stedet for å løse dem og forstyrrer indre fred.

Tranquility:
Et raskt slående hjerte er like usunt som et hjerte som slår for sakte. Naturlig utvikling oppnås trinnvis. Den styres av selve utviklingshastigheten.

Ansvar:
Alle gjør feil. Dette gjelder ikke bare for enkeltpersoner, men også for nasjoner. Nøkkelen er å unngå å gjenta disse feilene og ta ansvar for å korrigere dem.

Utenomstrømningsøvelse av kraft:
De som har makten til å styre, eller kunnskapens eller rikdomens kraft, har et spesielt ansvar, for alle tre områdene er spesielt utsatt for overgrep.

Ansvarlig politikk:
Politikere bør trekke på visdommen til religion for å sikre at de er fremsynte i sine handlinger, og bør støtte formidling av kunnskap om religion på skoler og universiteter. Samtidig må politiske beslutningstakere se kritisk på religion. Hvis lidelse er påført i religionens navn, må de gripe inn resolutt.

Konkurranse:
Politikere og samfunn må oppmuntre til konkurranse mellom religioner. Hvis religiøse emner presenteres transparant, er det lettere å fastslå hvilke innsikt fra de ulike religionene som er sanne, til tjeneste for menneskeheten, og fortjener bredere sirkulasjon.

Transformation:
Sann forandring begynner alltid innenfor individet og er basert på innsikt. Religion kan hjelpe med dette. Dens meget essens er utryddelsen av det som er dårlig i oss og samfunnet: egoisme og kortsiktighet. Dette krever antatte holdninger å bli satt til side i en prosess med dekondisjonering. Folk som anser seg religiøse har ansvaret for å studere sin religion og historie upartisk, selvkritisk og gjennomtenkt.

Naturvern:
Miljø ødeleggelse er resultatet av vår fremmedgjøring fra våre sjeler. Hvis vi lytter bevisst til sjelens stemme i våre hjerter, vil dette ha en positiv effekt på miljøet og våre forhold til hverandre.

Enhet:
Åndelig kunnskap bringer mennesker sammen. Tysk enhet kan betraktes som en religiøs handling. Det bidro til å sette folket i to nasjoner på kurs mot forsoning og bidro dermed til vellykket utvikling.

Dharam Singh Nihang Singhs visjon:
Vi trenger et uavhengig verdensråd hvor de mest kunnskapsrike eksperter og representanter for verdensreligionene kommer til enighet om de verdier og grunnleggende prinsipper for sameksistens som best vil betjene menneskeheten på lang sikt. Rådene fra dette rådet må tas i betraktning av alle regjeringer som de forsøker å overvinne utfordringene som menneskeheten står overfor. Det ville være rådets ansvar å trekke oppmerksomheten på feilaktig politisk og samfunnsmessig utvikling og å skille seg i konflikter.